Mediator in Brielle | Mediation voor elk conflict!

Een mediator in Brielle helpt jullie om een beter zicht te krijgen op de doelen, informatie te verzamelen die nodig is voor een goede besluitvorming en het in kaart brengen van oplossingsmogelijkheden. Verder kan de bemiddelaar zich inzetten zodat er beter naar de ander geluisterd wordt en beide partijen een beter inzicht krijgen in het perspectief van de ander. Een mediator maakt zelf geen beslissingen, maar helpt wel mee te beslissen wat belangrijk is. Uiteindelijk is het doel van mediation dat beide partijen tot een besluit komen over de oplossing van het conflict die bevredigend en duurzaam is.

De rol van een mediator uit Brielle is de betrokkenen assisteren, zodat jullie over jullie wensen en belangen kunnen praten en de kwesties die aan de orde zijn volledig kunnen begrijpen. Ook zal de conflictbemiddelaar jullie en jullie doelen ondersteunen waar hij of zij dit kan. Daarnaast zal hij of zij kritisch en objectief naar jullie luisteren en vragen stellen. Een andere belangrijke rol van de mediator is die van gespreksleider. Elke partij krijgt de ruimte om vrij over het conflict of geschil te praten, vragen te stellen en te luisteren naar de andere partij. Daarnaast kan of hij jullie ook helpen inzicht te krijgen in de gezamenlijke doelen en (oplossings-)mogelijkheden, maar zal de mediator zelf nooit voor jullie beslissen. Als jullie iets willen besluiten over de kwestie die aan de orde is of deze willen oplossen, ligt die beslissing hierover geheel bij jullie.

Hoe werkt Comundo?

1

Jij zoekt de beste mediator
Heb jij een conflict of geschil en zoek je naar een oplossing? Een mediator kan alle betrokkenen begeleiden naar een duurzame oplossing. Wij hebben de beste 9 mediators in Brielle voor jou op een rijtje gezet.

2

Goede informatie voor een doordachte keuze
Wij denken dat iemand pas een goede keuze kan maken als hij of zij goed geïnformeerd is. Met zorg hebben wij alle informatie op deze plaatspagina voor jou samengesteld.

3

Vrijblijvend en gratis offertes vergelijken
Door de offertedienst kan jij gratis en vrijblijvend in contact komen met mediators in jouw regio en krijg je een goed inzicht in prijs en werkwijze.

mediator Brielle

Snel navigeren op de pagina

Omdat wij snappen dat de informatiebehoefte van elk persoon anders is hebben wij deze overzichtelijke tabel samengesteld van alle informatie op deze pagina.

Wat is mediation?

Wanneer er een conflict of geschil ontstaat zijn er altijd minimaal twee partijen. Mediation is de naam voor het proces waarin een onafhankelijk bemiddelaar, genaamd de mediator, zich opstelt om het conflict te hanteren en tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Mediation is alleen mogelijk wanneer alle betrokkenen zich aan enkele voorwaarden houden. Deze 3 voorwaarden zijn:

1

Gezamenlijke wil
Het is belangrijk dat alle partijen oplossingsgericht denken en de wil hebben om het conflict of geschil op te lossen.

2

Geheimhouding
Men tekent ervoor dat wat er besproken wordt in de mediationgesprekken geheim blijft voor de buitenwereld.

3

Actief meedenken
Van alle partijen wordt verwacht dat ze actief meedenken om het conflict of geschil op te lossen.

Verschillen mediation en juridische procedures

Er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor mediation in plaats van een juridische procedure met advocaten en rechters. De mediator werkt voor beide partijen en neemt geen standpunt in, is onpartijdig en neutraal, bedenkt geen oplossingen en neemt geen beslissingen.

De ervaring leert dat het tijdsbestek, waarbinnen het conflict wordt opgelost, vaak aanzienlijk korter duurt dan bij een juridische procedure. Ook de kosten voor mediation zijn veel lager. Bij een juridische procedure nemen beide partijen een advocaat in de arm. Die kosten al gauw €250,- tot €450,- per uur per partij. Bij mediation betalen beide partijen ieder de helft van de kosten (tenzij onderling anders is overeengekomen).

Een betere en goedkopere oplossing

Bij mediation werkt u dus zelf aan een oplossing en krijgt daar deskundige hulp bij. De oplossing die u zelf bedenkt (win-win situatie) is vaak beter dan een oplossing die door de rechter wordt opgelegd (verlies-verlies situatie).

Soorten mediation

Mediation is voor iedereen in Brielle en kan toegepast worden bij elk conflict of geschil als men zich wil binden aan bovenstaande voorwaarden. Het feit dat jij de informatie op deze website leest en onderzoek doet naar mediation, geeft aan dat je al goed op weg bent naar een oplossingsgerichte houding met betrekking tot het conflict waar je mee kampt. Er zijn ontzettend veel verschillende conflicten en geschillen in onze wereld. Voor onderstaande 5 conflicten komt vaak mediation voor:

Scheiding of uit elkaar gaan

Er wordt tegenwoordig steeds vaker een scheidingsmediator ingeschakeld om de scheiding in Brielle te regelen. Deze vorm van mediation wordt gezien als de beste oplossing om het uit elkaar gaan tussen twee personen te regelen omdat er gezocht wordt naar een duurzame oplossing waar beide partijen mee kunnen leven. Ook de kosten zijn voor veel mensen een reden om de weg naar de mediator te vinden. Een scheidingsmediator wordt door beide partijen betaalt. Wanneer men met een advocaat gaat scheiden dient elke partij zelf een advocaat te betalen. Logischerwijs liggen de kosten voor een scheiding met advocaat dus veel hoger.

Persoonlijke conflicten

Waar mensen wonen en leven zijn conflicten is wel eens gekscherend gezegd. Bij persoonlijke conflicten is er meestal sprake van mensen die tegengestelde meningen en wensen hebben. De communicatie botert niet door in de weg zittende ego’s en persoonlijkheden. Voorbeelden van persoonlijke conflicten zijn bijvoorbeeld de langslepende ruzie over het recht van overpad met de buurman, een conflict met een school, een geschil met een verhuurbedrijf of een het geluidsoverlast dat de studenten in jouw flat veroorzaken.

Arbeidsconflicten

Arbeidsconflicten zijn, zoals het woord al betaamt, werkgerelateerd. Op het werk kunnen er veel spanningen en stress zijn en dit kan zorgen voor problemen tussen werknemers en managers. Ook conflicten tussen de fusie van twee bedrijven is een voorbeeld van een arbeidsconflict. Een mediator uit Brielle kan jou hier goed bij helpen en zorgt dat de communicatie weer op gang komt en alle betrokkenen tot een oplossing komen. Lees hier meer over arbeidsmediation.

conflictbemiddeling

Zakelijke conflicten

Wanneer er zakelijk een conflict ontstaat is dit vaak erg lastig. Stel je voor dat er een zakelijk conflict ontstaat met de voornaamste leverancier van jouw bedrijf in Brielle. Je kan de leverancier niet verliezen want dat betekent een financiële strop voor jouw bedrijf, maar het kan zo ook niet verder. Een mediator kan hierin uitkomst bieden. Beide partijen zetten zich in om tot een goede oplossing te komen zodat de zakelijke relatie overeind blijft en iedereen met elkaar verder kan.

Familiare conflicten

Een geschil of conflict in de familie is meestal erg emotioneel. Beide partijen zijn niet objectief en banden met de familie beschadigd. Vaak is het erg ingewikkeld om hier zelf uit te komen en is de hulp van een mediator zeer welkom. Als professioneel gespreksleider weet deze de communicatie te herstellen en alle partijen de ruimte voor hun/haar zienswijze te geven. Gezamenlijk werken aan een duurzame oplossing zodat de band met de familie weer hersteld kan worden. Enkele voorbeelden van familiare conflicten zijn: onenigheid over de erfenis, ruzie in een familiebedrijf en conflicten tussen kind en ouder.

De beste 9 mediators in Brielle

Kom vrijblijvend in contact met meerdere mediators uit jouw regio.
Hieronder vind je een overzicht van 9 goede mediators in Brielle. Wij hebben de websites van de mediators bekeken, gescreend of ze bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan, of en hoeveel reviews ze hebben, hoe lang ze werkzaam zijn in het bedrijf en bij welke beroeps/brancheorganisaties ze aangesloten zijn. Wij hopen dat de informatie jou helpt bij het vinden van een goede mediator.

Mr. Tatjana Dreiling
Vakgebieden
 • Mediation
 • Jeugdrecht
 • Familierecht
Adres
Hoofdstraat 1-3z
2351 AA Leiderdorp
Kamer van Koophandel
27376105
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 4.8 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
nederlandse orde van advocaten
Dekker Familie Mediation
Vakgebieden
 • Scheidingsbemiddelaar
 • Kind&Scheiding
 • Ouderschapsplan maken
Adres
Lange Haven 46
3111 CG Schiedam
Kamer van Koophandel
24470955
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2009/su_service]
Reviews
Google: 4.9 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
mediators federatie nederland
BSP-mediation
Vakgebieden
 • Arbeidsmediation
 • Zakelijke kwesties
 • Deal mediation
Adres
Industrieweg 161
3044 AS Rotterdam
Kamer van Koophandel
24325975
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
registermediator Zuid-Holland
Raad & Daad Advies en Mediation
Vakgebieden
 • Mediation
 • Echtscheidingsrecht
 • Arbeidsrecht
Adres
Lichtenauerlaan 122
Rotterdam, 3062 ME
Kamer van Koophandel
24394855
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 4.4 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
mediators federatie nederland
Family Matters
Vakgebieden
 • Mediation
 • Scheiden
 • Therapie
Adres
Sint-Jobskade 408
3024 EN Rotterdam
Kamer van Koophandel
60111933
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 4.5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
mediators federatie nederland
NG Coaching & Mediation
Vakgebieden
 • Mediation
 • Coaching
 • Arbeidsmediation
Adres
Menkemastraat 30
2532 TK Den Haag
Kamer van Koophandel
55544053
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
adr registercoach
Mandas Mediation
Vakgebieden
 • Mediation
 • Echtscheiding
 • Ouderschapsplan
Adres
Papelaan West 117
2254 AH Voorschoten
Kamer van Koophandel
66797179
Aantal jaren in bedrijf
Meerdere jaren
Reviews
Google: 4.8 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
mediators federatie nederland
Ubaghs Advocatuur
Vakgebieden
 • Scheidingsmediation
 • Familierecht
 • Persoonsrecht
Adres
Franklinstraat 93
2562 CB Den Haag
Kamer van Koophandel
27345861
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 1989
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
vereniging scheidingsmediators
Kreté-Marres Advocatuur
Vakgebieden
 • Mediation
 • Erfrecht
 • Familierecht
Adres
Malakkastraat 210
2585 SX Den Haag
Kamer van Koophandel
27310800
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2011
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
mediators federatie nederland
Mis je iets?
Wij hebben de informatie op deze pagina met zorg samengesteld. Zie je iets dat niet correct of actueel is? Via ons contactformulier houden wij onze website graag actueel.
Jouw bedrijf ook op Comundo?
Wil jij als mediator in Brielle ook graag vermeld worden op deze pagina of is één van bovenstaande vermeldingen jouw bedrijf en wil je juist niet op deze pagina staan? Kom in contact met ons.

Hoe werkt mediation?

De rol van de mediator is in het mediationproces erg belangrijk. De bemiddelaar creëert overzicht door alle wensen en belangen te organiseren. Daarnaast zorgt hij of zij ervoor dat de communicatie tussen beide partijen goed blijft. Voor de betrokkenen in het proces is het belangrijk om welwillend naar oplossingen voor het geschil of conflict te zoeken. Hierbij mag en kan buiten de kaders gedacht worden. Op een veelal informele manier bedenken beide partijen oplossingen en komt men zo tot een eindresultaat waar elke partij achter staat.

Goede afspraken vooraf

Mediation is niet geheel vrijblijvend. Er wordt een inspanning van u verwacht. Het staat partijen wel vrij om ieder gewenst moment het mediationproces te beëindigen. Om ervoor te zorgen dat alle partijen weten wat de spelregels zijn, wordt er voor aanvang een mediationovereenkomst getekend. In deze mediationovereenkomst is tevens een geheimhoudingsverklaring opgenomen. Deze geheimhoudingsverklaring zorgt er voor dat hetgeen besproken wordt binnen de muren van de kamer blijft. De strengheid van deze verklaring kan door partijen nader besproken worden.
mediation Brielle

De mediationgesprekken

Na het formele gedeelte van de mediationovereenkomst met de geheimhoudingsverklaring beginnen de gesprekken, waarbij in principe altijd alle partijen aanwezig zijn. De mediator stimuleert partijen tot overleg, tracht de belangen van partijen duidelijk te krijgen voor de aanwezige partijen en begeleidt hen naar een oplossing. Een eventuele oplossing wordt door partijen zelf gevonden. De mediator zal zelf geen advies geven of aanbevelingen doen.

Oplossing en afspraken voor de toekomst vastleggen

Wanneer partijen een oplossing hebben gevonden, die door alle partijen naar volledige tevredenheid gedragen wordt, zullen deze afspraken in de regel worden vastgelegd in een juridisch bindend document. Daarmee is de mediation beëindigd.

Hoeveel gesprekken nodig?

Het aantal gesprekken dat nodig is, is afhankelijk van de situatie en de wensen van de partijen. Over het algemeen zijn er 2 tot 5 gesprekken van circa 1,5 uur nodig om tot een resultaat te komen.

Is een mediator wat voor jou?

Wanneer je na het lezen van al onze informatie van mening bent dat mediation een goede mogelijkheid biedt om jouw conflict op te lossen, dan is het verstandig om ons offerteformulier in te vullen. Zoals eerder al aangegeven zijn er twee opties: 1) kom in contact met meerdere mediators uit de regio Brielle en vergelijk uurtarieven en werkwijze. 2) je hebt een specifieke mediator gevonden op onze plaatspagina en wilt graag dat wij contact met de bemiddelaar opnemen.

Offertes aangevraagd, wat nu?

Vergelijk vrijblijvend uurtarieven van mediators uit jouw omgeving.
Na het aanvragen van de offertes gaat onze partner jou bellen om wat gegevens die je hebt ingevoerd te valideren. Hierna wordt jouw gegevens doorgestuurd naar het netwerk van mediators. Geïnteresseerde mediators uit jouw regio nemen contact met jou op en er volgt een geheel vrijblijvend, kort telefonisch gesprek waarin de bemiddelaar zijn werkwijze uitlegt en vertelt wat zijn uurtarief is. Hierbij wordt niet diepgaand ingegaan op het conflict. Er nemen maximaal 3 mediators contact met jou op. Zo kan je een goede vergelijking maken van de werkwijzes en uurtarieven. Zo kan er een gedegen besluit gemaakt worden om een mediator uit Brielle in te huren.

Contact met de mediator uit Brielle

Meestal neemt één van de partijen het initiatief om contact te leggen met de mediator uit Brielle. In overleg met de mediator worden dan de vervolgstappen besproken. Eventueel kan de mediator de wederpartij benaderen om hem/haar te bewegen een mediation op te starten.

Wanneer er behoefte is aan een persoonlijk informatief gesprek met alle partijen behoort dit vaak tot de mogelijkheid. Tijdens dit gesprek zal de mediator toelichten wat mediation inhoudt en wat er van partijen verwacht wordt. Er zal enkel een lichte inventarisatie van het conflict plaatsvinden. Inhoudelijke diepgang wordt behouden aan de mediationsessies met partijen.

Enkele vragen waarop de mediators uit ons netwerk graag tijdens een oriënterend gesprek een antwoord op krijgen zijn:

 • Wie zijn de betrokken partijen?
 • Zijn er eventuele derden (adviseurs)?
 • Leent het conflict zich voor mediation?
 • Waar vindt het mediationproces plaats (locatie)?
 • Hoe worden partijen (en betrokkenen) geïnformeerd?

Gaan alle partijen akkoord, dan worden er concrete werkafspraken gemaakt. Voordat de mediationsessie begint, ontvangen partijen alle benodigde informatie en wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste bijeenkomst. Meestal zijn er 2 tot 5 gesprekken van zo’n 1,5 uur nodig. De uitkomst wordt vaak in een juridisch bindend document vastgelegd voor de toekomst, waarmee de mediation is beëindigd.

Waarom kiezen voor mediation?

Hieronder hebben wij alle voordelen van mediation op een rijtje gezet.

 • Het oplossen van het conflict kan relatief snel
 • Ten opzichte van andere vormen van conflictoplossing is mediation vrij goedkoop
 • Een onafhankelijke bemiddelaar begeleid partijen en communicatie
 • De mediationgesprekken verlaten de besloten ruimte niet waarin ze plaatsvinden
 • Elke partij kan zijn eigen beslissingen nemen
 • De oplossingen dragen vaak bij aan een win-win voor beide partijen
 • Beide partijen dienen initiatief te nemen om oplossingsgericht te denken
 • Er kan buiten gestelde kaders gedacht worden om tot een oplossing te komen
 • Doordat men samenwerkt blijft de relatie goed
 • Er is een hoog slagingspercentage omdat betrokkenen welwillend en oplossingsgericht het mediationproces ingaan
 • De mediator zorgt ervoor dat alle afspraken zwart op wit komen

Zelf aan de oplossing werken

Het grootste voordeel van een mediator uit Brielle is dat jij, samen met de wederpartij, zelf aan een oplossing werkt. Deze oplossing is vaak breder dan een opgelegde oplossing door een rechter of arbiter. Daardoor worden alle partijen gediend door de oplossing en wordt een goede basis gelegd voor de rest van de toekomst.

Ruimte voor jou verhaal

Alle partijen krijgen uitgebreid de gelegenheid om hun verhaal te doen. Hierdoor blijkt vrijwel bij iedere conflictbemiddeling dat partijen wel bereidt zijn te onderhandelen, maar dat de slechte communicatie en misverstanden dit in de weg stonden. De mediator uit Brielle heeft ervaring met het ophalen van de achtergronden, waardoor er ruimte ontstaat voor oplossingen.

Wat kost een mediator?

Wat ook voor veel mensen als groot voordeel gezien wordt zijn de kosten van een mediator. Wanneer er twee partijen met een conflict of geschil een advocaat in de arm nemen zijn zij allebei rond de €250,- tot €450,- per uur kwijt. Een mediator wordt door beide (indien afgesproken) partijen betaalt. Het gemiddelde uurtarief van een mediator ligt tussen de €150,- en €225,- per uur.

Subsidie is soms mogelijk

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen is er subsidie mogelijk vanuit de overheid. Je betaalt dan minimaal een bijdrage van €53,-. De mediator uit Brielle kan dit voor jou aanvragen bij de Raad oor Rechtsbijstand. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten dan is het soms ook mogelijk om de mediation via de verzekering vergoedt te krijgen. Lees er meer over op de website van de rijksoverheid.

Vergelijk ook de kosten in deze plaatsen:

Het relatieve korte tijdsbestek waarbinnen de mediation voltrekt, biedt ook voordelen. De kosten worden in de hand gehouden. Geen dure advocaten of gerechtelijke kosten. Snel door kunnen gaan met wat echt belangrijk is, namelijk de toekomst.

Hoe nodig je de andere partij uit voor mediation?

Het kan voor jou kant en klaar zijn hoe je het conflict in Brielle wil oplossen. Maar wat moet je doen als je niet of de andere partij daar ook open voor staat. Toch naar de rechter? Je zal zelf het initiatief moeten nemen om een mediationproces te starten. Hierbij kan je de nodige weerstand verwachten, tenzij de andere partij ook al aan mediation had gedacht. Wanneer het conflict al flink geëscaleerd is, zal de andere partij op voorhand jouw voorstellen afwijzen en zich keren tegen alles wat jij voorstelt. Dergelijke situaties zijn lastig te doorbreken. Wat kan je doen?

Een goede manier is om, op indirecte wijze, de andere (onwelwillende) partij over te halen: vraag de mediator om de ander te benaderen en uit te nodigen voor mediation.

Wanneer je een mediator hebt gevonden kan je de ander uitnodigen. Hieronder staan een aantal tips omschreven die jou kunnen helpen succesvol te zijn om samen met de wederpartij aan de mediationtafel te komen.

Stuur een korte, maar zeer beleefde brief naar de wederpartij. Leg in deze brief uit dat je wilt proberen het geschil of conflict via mediation op te lossen en dat je om die reden contact hebt gezocht met een mediator. Zorg er voor dat jouw formulering zodanig is dat de ander daar niet defensief op kan reageren. Een aantal suggesties zijn:

 • Noem een aantal redenen waarom je het mediationproces wilt starten, zoals bijvoorbeeld: het is efficiënt, de kosten zijn aanzienlijk lager, het tijdsbestek is korter dan bij juridische procedures, als er geen resultaat wordt behaald bij mediation is er voor alle betrokkenen niets verloren.
 • Probeer in de uitnodigingsbrief nooit de ander over te halen. Dat kun je aan de mediator over laten als de brief niet succesvol blijkt.
 • Bedreig de wederpartij nooit. Dus voorkom zinnen als: wanneer je niet akkoord gaat dan…
 • Geef duidelijk aan dat je geen persoonlijke contacten hebt met de mediator en enkel hebt gevraagd of de mediator bereid is de mediation aan te nemen.
 • Geef aan dat de wederpartij extra informatie kan vinden over mediation op bijvoorbeeld deze website.
 • Geef aan dat de mediator binnenkort telefonisch contact opneemt met beide partijen om te vragen of mediation tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer u het lastig vind om de andere partij te benaderen, dan kan de mediator dit natuurlijk ook voor u doen.

Scheidingsmediator in Brielle

De knoop is doorgehakt, je wilt uit elkaar. Je wilt gaan scheiden. Naast de zekerheid die je nu voelt over deze beslissing zijn er zoveel vragen waar je nog een antwoord op zoekt. Hoe moet het nu verder? Wat moet er geregeld worden? En hoe kun je het zo goed mogelijk regelen voor de kinderen? Hoe zit het bijvoorbeeld met kinderalimentatie en met co-ouderschap? Omdat er zoveel geregeld moet worden is het belangrijk om je goed te laten bijstaan door een scheidingsmediator uit Brielle. Iemand die zowel de emotionele kant van het scheiden begrijpt, maar er ook voor kan zorgen dat de praktische kant van de scheiding goed en voortvarend opgepakt wordt. Juist een mediator met kennis op deze gebieden zorgt in deze periode voor onmisbare ondersteuning.
scheidingsmediator Brielle

De mediator zorgt ervoor dat de scheiding wordt behandeld zoals jullie dat willen. Geen getouwtrek met advocaten, maar gewoon samen alle beslissingen nemen. Deze worden vastgelegd en door de rechter bekrachtigd. Mediation bij scheiden is ook een perfecte oplossing voor als er kinderen in het spel zijn, waarvoor een omgangsregeling moet worden geregeld en alimentatie moet worden vastgesteld. De scheiding via een mediationsproces verloopt een stuk gemoedelijker, wat prettiger voor de kinderen is.

Wanneer toch procederen via advocaten

Mediation werkt alleen als jullie nog met elkaar kunnen praten. Als er echt geen communicatie meer tussen jullie mogelijk is en er toch iets moet gebeuren, zal dit via advocaten moeten gaan. Maar het is geen goede oplossing als jullie “snel van elkaar af” willen. Want een procedure met ieder een eigen advocaat duurt al snel 1-3 jaar en kost € 10.000,- tot € 30.000,-.

Relatietherapie, voorkomen is beter dan genezen!

In de praktijk blijkt dat bij veel mensen de beslissing tot scheiding het einde is van soms jaren durend proces van wikken en wegen. Vaak is de partner van de twijfels niet of nauwelijks op de hoogte. En dat is niet vreemd: gebrekkige communicatie is een van de meest genoemde oorzaken voor het mislukken van een relatie. De gevolgen van een scheiding zijn echter voor de meeste mensen ingrijpend.

Zeker als je samen een gezin hebt, is er veel voor te zeggen om als de twijfels toeslaan, te denken aan relatietherapie in Brielle. In de praktijk maken we regelmatig mee dat partners, doordat de mediation de communicatie weer op gang bracht, toch besloten bij elkaar te blijven. Helaas komt het ook voor dat het daarvoor te laat is, omdat er bijvoorbeeld al nieuwe partners in beeld zijn. “Hadden we dit maar eerder gedaan, dan was het misschien anders gelopen”, is dan de verzuchting. Een paar gesprekken (alleen of samen) bij een relatietherapeut kan je hierover de nodige helderheid verschaffen.

De voordelen van offertes vergelijken

Snel het uurtarief en de werkwijze vergelijken van mediators uit jouw omgeving.
Er zijn veel mediators werkzaam door heel Nederland. Doordat de tarieven van mediators vrijgesteld zijn is het niet zo eenvoudig om te zien hoeveel bijvoorbeeld een mediator uit Brielle kost. Gelukkig is er Comundo, via onze offerteservice kan je geheel vrijblijvend en kosteloos in contact komen met meerdere mediators uit jouw regio. Hierdoor krijg je snel inzicht in de prijzen en de verschillende werkwijzen die de mediators hanteren. Door het vergelijken van offertes kan je tot wel 30% besparen op de kosten van een mediator uit Brielle ten opzichte van iemand die dat niet doet. Dat is een makkelijke keuze toch?!

Plaatsen in de gemeente Brielle

Stad: Brielle
Dorpen: Vierpolders · Zwartewaal
Website van de gemeente Brielle
Omliggende gemeenten: Westvoorne, Rotterdam, Nissewaard en Hellevoetsluis

Comundo.nl

Comundo

Contact

  Comundo.nl
 • Westblaak 180
 • 3012 KN Rotterdam
 • Nederland
 • info@comundo.nl