Mediation nodig? Snel een goede mediator vinden!

Heb je een conflict of geschil dan kan het inhuren van een mediator de juiste keuze zijn. Door het grote aanbod van mediators in Nederland is het vinden van een goede mediator nog best lastig. Met Comundo wordt het zoekproces een stuk eenvoudiger. Wij hebben voor jou de beste 9 mediators uit de regio geselecteerd aan de hand van bepaalde variabelen die voor jou belangrijk zijn.

Geen bedrijvengids met alleen maar bedrijfsgegevens, maar wij hebben echt elke website van een mediator handmatig bezocht. Resultaat? De beste 9 mediators voor jou! Enkele van de variabelen die wij geselecteerd hebben zijn het aantal reviews in Google en of het bedrijf ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

mediator vinden

Hoe werkt Comundo?

1

Jij zoekt de beste mediator
Wanneer je een conflict met hebt is dit vervelend en kan een mediator de juiste oplossing zijn. Wij hebben per plaats de beste 9 mediators op rij gezet.

2

Goede informatie voor een doordachte keuze
Wij denken dat iemand pas een goede keuze kan maken als hij of zij goed geïnformeerd is. Met zorg hebben wij alle informatie op onze website samengesteld.

3

Vrijblijvend en gratis offertes vergelijken
Door de offertedienst kan jij gratis en vrijblijvend in contact komen met mediators in jouw regio en krijg je een goed inzicht in prijs en werkwijze.

Wat kost een mediator?

Een mediator mag zelf zijn tarief bepalen en daarom verschillen de prijzen erg per mediator. Gemiddeld genomen betaal je ongeveer €150,- tot €225,- per uur voor een mediationgesprek. Een voordeel van mediation is dat beide partijen de kosten voor de bemiddelaar kunnen delen. Dit staat niet vast en er kunnen ook andere afspraken gemaakt worden. Alle afspraken die de betrokkenen hierover maken worden opgenomen in de mediationovereenkomst.

Gesubsidieerde mediation

Er is een mogelijkheid tot vergoeding vanuit de overheid. Voorwaarde is wel dat het inkomen van jou, jouw partner en het vermogen dat je bezit onder een bepaalde norm zit. Er moet altijd een bijdrage van minimaal €53,- betaalt worden. Deze bijdrage wordt door de mediator bij de Raad voor Rechtsbijstand aangevraagd. Meer weten? Kijk op de rijksoverheid.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictoplossing via bemiddeling door een onafhankelijke derde: de mediator. De partijen lossen, met hulp van de onafhankelijke bemiddelaar (mediator), het conflict op.

Veel mensen besparen op de kosten van een mediator

Omdat het tarief voor een mediator niet vaststaat is het verstandig om de prijzen van meerdere mediators te vergelijken alvorens een bemiddelaar in te huren. Via het offerteformulier op deze pagina kan je geheel vrijblijvend en kosteloos in contact komen met meerdere mediators uit jouw omgeving. Zo vergelijk je snel op prijs en werkwijze en bespaar je tot wel 30% ten opzichte van mensen die dit niet hebben gedaan.

Voordelen van een offerteaanvraag

 • Landelijk netwerk van mediators
 • Het aanvragen van offertes is kosteloos
 • Na de aanvraag ben je tot niets verplicht
 • Mediators reageren binnen 24 uur op jouw verzoek
 • Bespaar op de kosten van mediation

Hoe vul je het offerteformulier goed in?

Wij hebben met zorg het offerteformulier samengesteld zodat deze binnen 2 minuten ingevuld kan zijn. Naast jouw volledige naam, postcode en e-mailadres vragen we ook om een telefoonnummer. Hiermee valideert onze partner jouw verzoek en kunnen zij op hun beurt de mediator een hoogwaardige lead leveren. Uiteraard zijn het soort conflict en dat alle partijen achter de mediation staan van belang. Bedenk je wel dat zonder toestemming van alle partijen mediation niet mogelijk is.

Wel of geen offertes vergelijken?

Bijna 90% van de bezoekers kiest ervoor om offertes te vergelijken. Toch kan het zo zijn dat jij na het lezen van de informatie op Comundo al een hele sterke voorkeur hebt voor 1 mediator uit de lijst van 9. Dan kun je in het offerteformulier optie “nee” kiezen en invullen welke bemiddelaar wij voor jou mogen benaderen. Laat ons op voorhand vertellen dat wij geen samenwerkingen hebben met mediators. Wij zullen jouw gegevens bij de mediator aanbieden. Mocht deze het te druk hebben, niet (tijdig) reageren of er simpelweg geen belang bij hebben, nemen wij daar weer met jou contact over op.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons

Wij doen al het mogelijke om jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Zo gebruiken een TLS-script, herkenbaar aan het groene slotje in de browserbalk, en hebben wij de nodige beveiligingsplugins draaien om alle gegevens te beveiligen tegen oneigenlijk gebruik.

Bespaar kosten en vergelijk offertes!

Mediation is een duurzame, goedkope oplossing voor jouw conflict. Vraag vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes op van mediators werkzaam in jouw regio. Vragen met een (*) zijn verplicht.  Maak je keuze:

  Welke mediator mogen wij voor jou benaderen?

  Voor wie kan een mediator uitkomst bieden?

  Mediation is voor iedereen en is zinvol bij vrijwel ieder soort conflict of geschil. Er zijn echter wel 3 voorwaarden die getoetst moeten worden om het tot een succes te kunnen maken.

  1

  Samen
  Samen is een belangrijk woord in de mediation. Alle betrokkenen moeten samen naar een oplossing voor het conflict of geschil willen zoeken.

  2

  Geheimhouding
  Alle partijen tekenen in de mediationovereenkomst op dat zij het besprokene binnenskamers laten.

  3

  Actief meedenken
  Er wordt van alle partijen verwacht dat deze actief meedenken om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

  Hoe werkt mediation en wat is de rol van de mediator?

  Zoals we al aangaven neemt een mediator de rol van bemiddelaar in tussen verschillende partijen. Daarbij maakt hij of zij inzichtelijk wie welke belangen heeft en categoriseert deze zodat ze voor elke partij duidelijk zijn. Soms is het zaak om eerst de communicatie tussen de partijen te verbeteren of te herstellen.

  Nadat alle belangen duidelijk zijn kan men gezamenlijk zoeken naar een oplossing voor het conflict. Het is hierin belangrijk dat de partijen overeenstemming krijgen en elkaars belangen gedragen worden. Pas dan is er een duidende oplossing.

  Om voor mediation in aanmerking te komen moeten beide partijen welwillend zijn. De afspraken die voor de gesprekken worden gemaakt worden in een mediationovereenkomst gezet. Daarnaast moet elke partij een geheimhoudingsverklaring tekenen zodat elke partij verzekerd is dat de gesprekken ook binnenskamers blijven.

  Procedure van mediation

  Kies je ervoor om een mediator in te schakelen dan zal deze jou in een geheel, vrijblijvend kort telefonisch of persoonlijk gesprek zijn werkwijze uitleggen. Uiteraard zal de mediator ook zijn of haar tarief aan jou voorleggen. Nadat jij akkoord bent met de werkwijze zal de mediator alle benodigde informatie toezenden zodat er concrete afspraken gemaakt kunnen worden. Beide partijen tekenen alvorens de gesprekken de mediationovereenkomst en geheimhoudingsverklaring.

  De eerste bijeenkomst wordt gepland en er worden direct vervolgafspraken binnen korte tijd gepland. Meestal zijn 2 tot 5 gesprekken van 1-2 uur nodig om het conflict op te oplossen. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de gemaakte afspraken worden deze in een convenant vastgelegd en ondertekend.

  Waarom kiezen voor mediation?

  Je kan je afvragen wat de voordelen van mediation zijn ten opzichte van andere vormen van conflictoplossing. Wij hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Snelle informele manier om jouw conflict op te lossen
  • De kosten vallen veel lager uit dan andere vormen van geschil/conflictoplossing
  • Gesprekken die onder begeleiding staan van een onafhankelijke partij
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk en vinden in besloten omgeving plaats
  • De autonomie van partijen zijn gewaarborgd
  • Samen werken aan een oplossing die toekomstgericht is
  • Een van de voorwaarden van mediation is actief meedenken aan een oplossing
  • Mediation laat veel ruimte voor creatieve oplossingen
  • Het is een constructieve manier om de (klant)relaties goed te houden
  • Doordat er samen aan de oplossing wordt gewerkt is de kans groot dat beide partijen ook content zijn met het resultaat
  • De afspraken worden deugdelijk vastgelegd

  Hoe nodig je de andere partij uit voor mediation?

  Voor jou is het duidelijk. Mediation is de manier waarop je het conflict wenst op te lossen. Maar wat moet je doen als de andere partij daar anders over denkt? Wellicht wel uitvechten voor de rechter? Met wat hulp van de mediator heb je een grote kans dat zelfs de meest weerbarstige wederpartij zich aan de mediationtafel schaart.

  Soorten conflicten

  Een mediator kan je inschakelen voor tal van geschillen en conflicten. Zo zijn er arbeidsconflicten, zakelijke geschillen, familiare conflicten en scheidingsconflicten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een scheidingsmediator in te schakelen om hun scheiding te regelen.

  Werkzaam in alle grote plaatsen

  De mediators uit het netwerk van onze partner(s) zijn werkzaam in bijna alle plaatsen in Nederland. Zie hieronder een overzicht van de grootste plaatsen!
  A

  B D E G H I K L M N O P R S T U V W Z

  Comundo.nl

  Comundo

  Contact

   Comundo.nl
  • Weesperstraat 105
  • 1018 VN Amsterdam
  • Nederland
  • info@comundo.nl