Boekhouder Elst | Voor elk type boekhouding!

Ben jij op zoek naar een boekhouder in Elst en wil jij eerst prijzen vergelijken voordat je een boekhoudkantoor in de arm neemt? Dat komt goed uit, want wij bieden jou veel informatie over het reilen en zeilen van een boekhouder. Daarnaast kun je via onze offertedienst snel en eenvoudig meerdere uurtarieven van boekhouders uit Elst vergelijken. Geen verplichtingen en geen kosten!

Het is vast herkenbaar: doordat je druk bent met andere dingen blijft die stapel te betalen facturen, bonnetjes en declaraties maar liggen. Zo raak je het overzicht over het boekhouden kwijt. Zou het niet prettig zijn wanneer je je boekhouding als ZZP, BV of particulier gewoon uit handen kunt geven aan iemand die er verstand van heeft? Schakel bij het boekhouden de hulp van een boekhouder of boekhoudkantoor uit Elst in, en je hebt hier weinig omkijken meer naar!

Hoe werkt Comundo?

1

Jij zoekt de beste boekhouder
Wil jij je minder richten op administratie, debiteurenbeheer en de boekhouding? Een boekhouder zorgt voor een goede boekhouding van jouw bedrijf.

2

Goede informatie voor een doordachte keuze
Wij denken dat iemand pas een goede keuze kan maken als hij of zij goed geïnformeerd is. Met zorg hebben wij alle informatie op onze website samengesteld.

3

Vrijblijvend en gratis offertes vergelijken
Door de offertedienst kan jij gratis en vrijblijvend in contact komen met boekhouders in jouw regio en krijg je een goed inzicht in prijs en werkwijze.

boekhouder Elst

Snel navigeren op de pagina

Omdat wij snappen dat de informatiebehoefte van elk persoon anders is hebben wij deze overzichtelijke tabel samengesteld van alle informatie op deze pagina.

Verschil tussen administratiekantoor, accountant en boekhoudkantoor

Wanneer je hulp bij het boekhouden wilt inschakelen, is het handig om te weten wie je voor boekhouding kunt inschakelen. Wil je ondersteuning in de boekhouding bij het op orde krijgen van je administratie, of hulp bij een specifiek onderdeel daarvan, zoals het invullen van je belastingaangifte of salarisadministratie? Dan kun je bij een boekhouder of boekhoudkantoor terecht. Een accountant let net als een boekhouder ook op de cijfertjes in de boekhouding, maar heeft een meer controlerende dan ondersteunende functie, bijvoorbeeld wat betreft het debiteurenbeheer, salarisadministratie of de BTW-belasting. Ten slotte kun je ook naar een administratiekantoor. Zij zijn niet alleen thuis in de wereld van de facturen, maar ook in bijvoorbeeld die van verzekeringen.

Voordelen van een boekhouder

Het belangrijkste voordeel van het inschakelen van een boekhouder is voor de meeste mensen de tijdsbesparing die het oplevert wat betreft boekhouden. Nog een belangrijk voordeel van het inschakelen van een boekhouder is dat je door dit uit te besteden zeker weet dat je financiën in deskundige handen zijn. Ben je beginnend ondernemer in Elst? Dan is het zeker aan te raden om een boekhouder in de arm te nemen. Maar ook wanneer je al langer onderneemt, of wanneer je als particulier graag minder tijd aan boekhouden wilt besteden, is het zoeken van een goede boekhouder te adviseren. Boek dus financiële hulp om geld te besparen.

Wat doet een boekhouder of boekhoudkantoor in Elst?

Wanneer je nog nooit eerder van de diensten van een boekhoudkantoor gebruik hebt gemaakt, kan het lastig zijn om in te schatten voor welke werkzaamheden je er terecht kan. Vooral als beginnend ondernemer kan het lastig zijn om helderheid te krijgen over de do’s en don’ts wat betreft de financiën. En als je gewoon in loondienst bent denk je er misschien ook niet zo snel aan om de administratie uit te besteden. Een boekhoudkantoor is goed thuis in de financiële wereld. Hierdoor kan de boekhouder zelfs bij een simpele aangifte nog wel belastingadvies geven om zo op de kosten te besparen.
boekhoudkantoor Elst

Gedeelte of volledige boekhouding uitbesteden

Misschien vind je het prettig om bepaalde zaken in eigen hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan debiteurenbeheer of de salarisadministratie. Er kunnen echter ook dingen zijn die je liever bij een boekhouder of boekhoudkantoor neerlegt. Misschien heb je wel een hekel aan het doen van belastingaangifte in Elst, of heb je geen kaas gegeten van het opstellen van rapportages. Je kunt er dan voor kiezen om slechts een gedeelte van de boekhouding uit te besteden en de rest gewoon zelf te doen. Maar het is ook een optie om de volledige boekhouding uit te besteden aan de boekhouder. Lees meer over het belang van een goede administratie.

Jaarrekening en begrotingen

Het juist opstellen van een jaarrekening, begroting, of andere soorten rapportages is belangrijk om een onderneming gezond te houden. Wanneer achteraf de cijfers niet blijken te kloppen kan dat kosten opleveren. Om die reden geven sommige bedrijven het opstellen van jaarrekeningen of andere rapportages uit handen aan een accountant. Zo’n boekhoudkantoor weet alles op het gebied van het besparen van kosten en kan ook nog belastingadvies geven.

Belastingaangifte uitbesteden in Elst

Als particulier dien je in de meeste gevallen jaarlijks belastingaangifte over je inkomsten te doen. Daarbij zijn diverse aftrekposten mogelijk. Het kan de moeite waard zijn om voor belastingadvies een boekhouder of boekhoudkantoor in te schakelen. Ook bij de OZB (onroerend zaak belasting) kan de boekhouder belastingadvies geven. En ook als ondernemer, bijvoorbeeld als BV of als ZZP, kan een boekhoudkantoor een grote steun zijn bij de belastingaangifte. Of dat nu gaat om de BTW aangifte of om de inkomsten- of salarisadministratie, een boekhoudkantoor uit Elst kan belastingadvies geven.

Salarisadministratie

Als ondernemer met personeel wil je je salarisadministratie natuurlijk op orde hebben. Je wilt dat je werknemers bijtijds uitbetaald worden, zodat je tevreden medewerkers houdt. Door de salarisadministratie uit te besteden aan een administratiekantoor, weet je zeker dat er voldoende aandacht aan wordt besteed. Zeker als BV kan uitbesteden van de loonadministratie een grote tijdsbesparing (en dus besparing van kosten) opleveren. Benieuwd naar het uurtarief van een boekhoudkantoor in Elst? Vergelijk offertes!

Debiteurenbeheer

Het liefst wil je natuurlijk dat al je klanten zonder gezeur op tijd hun rekening betalen. Helaas is de praktijk weerbarstig. Als ZZP’er of BV wil je jouw kostbare tijd inzetten waar jij goed in bent en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan boekhouden. Debiteurenbeheer is net zoiets al salarisadministratie: je wilt het zonder veel gedoe op orde hebben. Een boekhoudkantoor uit Elst kan jou als ZZP’er of BV ondersteunen om hierin kosten te besparen.

Kost het boekhouden jou erg veel tijd?
Reken aan de hand van jouw uurtarief eens uit hoeveel je dit kost. Het inhuren van een boekhouder is een slimme investering!

Crediteurenbeheer

Niet alleen debiteurenbeheer of salarisadministratie kan van belang zijn. Als BV of ZZP heb je vaak ook kosten door binnenkomende facturen, bijvoorbeeld voor diensten of producten die je hebt besteld. Het kan lastig zijn om overzicht over de kosten te houden. Voor je het weet is de vervaldatum van een factuur al weer verstreken en lopen de kosten op. Een boekhouder kan die stroom aan binnenkomende rekeningen voor je in de gaten houden en de betalingen daarvan op de juiste wijze inplannen.

Financieel advies

Denk je stiekem alle tips en tops op het gebied van boekhouden en financiën wel te kennen? Zelfs dan is het aan te raden om eens in gesprek te gaan met een accountant, een fiscalist of een boekhouder uit Elst. De kans is groot dat je versteld zult staan van de kosten die je kunt besparen. Zo kan er vaak bespaard worden op kosten voor verzekeringen. Dat geldt niet alleen voor ondernemers (zoals ZZP of BV), maar ook voor particulieren.

boekhouding Elst

Belastingadvies

Zie je ieder jaar weer op tegen dat moment waarop je je opgave voor de inkomstenbelasting als ZZP of particulier moet invullen? Hoewel de Belastingdienst dat invullen makkelijker maakt door steeds meer gegevens vooraf al in te vullen, blijft er vaak nog genoeg over om over te twijfelen. Klopt de WOZ-waarde van mijn woning wel? Is het overzicht wat betreft salarisadministratie wel compleet? En zijn er nog aftrekposten waar ik voor in aanmerking kom? Allemaal vragen die je goed kunt voorleggen aan iemand die alles weet over boekhouden en de boekhouding.

Financiële rapportages

Als onderneming moeten er jaarlijks heel wat rapportages worden opgesteld op basis van de boekhouding. Wat denk je bijvoorbeeld van de jaarrekening? Als grote onderneming is dat een belangrijke rapportage, waarin iedereen kan lezen hoe je bedrijf er voor staat op financieel gebied. Ben je zelf niet thuis in het opstellen van een jaarrekening? Dan is het een verkeerd moment om kosten te besparen. Een accountant uit Elst weet alles over de boekhouding en kan zorgen voor de juiste rapportage. De (kleine) investering in de expertise van een accountant- of boekhoudkantoor betaalt zich zeker weten terug.

Online boekhouden

Met een online boekhoudprogramma of boekhoudpakket kun je voor relatief lage kosten veel zaken op het gebied van boekhouding zelf overzichtelijk bijhouden, aanvullen en controleren. Al je facturen, jaaroverzichten, maar ook de salarisadministratie kan je dan bijhouden in de cloud. Groot voordeel van deze manier van boekhouden is dat alle financiële zaken op één plek bewaard worden. En voor het boekhoudkantoor aan wie jij de boekhouding uit handen geeft, is het vervolgens ook simpel boekhouden met alle gegevens op een plek.

Boekhouders voor particulieren en bedrijven

Particulieren denken vaak dat een boekhouder of accountant alleen interessant is voor bedrijven, maar niets is minder waar. Ook als particulier kan het heel prettig zijn om financiële zaken uit handen te geven en een betrouwbare partij te hebben die bijvoorbeeld de belastingaangifte regelt. Natuurlijk is het wel zo dat de boekhouding van een onderneming vaak wat ingewikkelder in elkaar zit. Als er zaken zoals salarisadministratie of crediteurenbeheer spelen, is het fijn om iemand te hebben die daar goed mee aan de slag kan. Een extra reden dus om een boekhouder uit Elst in te schakelen met verstand van zaken!

Vergelijk ook de kosten in deze plaatsen:

Boekhouder voor ZZP

Misschien denk je als ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) dat een accountant of boekhouder te duur is voor jou. De expertise van deze professionals leveren jou geld op. Weet jij bijvoorbeeld zo welke investeringen je mag aftrekken, en of dat dan in een keer mag of in meerdere jaren? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eisen die de Belastingdienst stelt aan uitgaande en ingaande facturen van een ZZP’er. Het is daarom echt de moeite waard om een boekhoudkantoor naar je financiële administratie te laten kijken. Lees in dit artikel van de Rabobank wanneer een boekhouder of accountant in Elst relevant kan zijn.

Boekhouding voor andere ondernemingsvormen

Geen ZZP, maar een BV, NV, of VOF in Elst? Over het algemeen geldt: hoe groter de onderneming, hoe ingewikkelder de administratie. Het kan veel tijd (en daardoor geld) besparen om iemand in te huren voor het debiteurenbeheer of de salarisadministratie. De kosten die daarmee gepaard gaan wegen niet op tegen de winst die dat uiteindelijk zal opleveren.

Is een boekhouder aansprakelijk?

Het kan best spannend zijn om je administratie uit handen te geven aan een ander. Die ander kan zeggen dat hij of zij een expert is, maar wie zegt dat dat werkelijk zo is? Het is dan rustgevend om te weten dat je bij onjuist handelen van de persoon die de boekhouding doet, die persoon aansprakelijk kunt stellen voor de geleden schade. Boekhouders hebben namelijk een zorgplicht, en dat betekent dat zij het werk dat ze doen naar behoren uit moeten voeren.

Tips om een goede boekhouder te vinden

boekhouder gezocht
Om de juiste persoon voor jouw boekhouding te vinden zijn de volgende punten belangrijk:
  • Zorg dat je helder hebt welke taken je het boekhoudkantoor wil laten uitvoeren. Geef je de volledige administratie uit houden, of slechts een gedeelte van de boekhouding?
  • Vraag op basis van je wensen bij diverse boekhoudbureaus uit Elst een offerte op.
  • Bekijk ook of je van de bedrijven waar je een offerte opvraagt klantbeoordelingen kunt vinden.
  • Kijk goed of de boekhouder of accountant ook aangesloten is bij beroepsorganisaties zoals de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) of de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Bedrijven die bij een beroepsorganisatie zijn aangesloten werken meestal via een bepaald stramien. Vaak waarborgt dit kwalitatief hoogstaande werkzaamheden.

Hoe is het uurtarief van een boekhouder opgebouwd?

Het uurtarief van boekhouders is opgebouwd uit een aantal factoren. Zo hangt het onder meer af van hoe vaak je contact hebt, maar natuurlijk ook van welke werkzaamheden er voor je worden uitgevoerd. Ook de manier waarop je de cijfers aanlevert kan van invloed zijn. Lever je schoenendozen vol met onoverzichtelijke bonnetjes aan, of doe je aan online boekhouden zodat daar alles makkelijk teruggevonden kan worden? Ten slotte kan zelfs de regio het tarief beïnvloeden. Vraag, als particulier, ZZP’er of BV, dus altijd meer offertes op.

Kosten per uur, maand of jaar?

Boekhouders kunnen hun kosten op verschillende manieren in rekening brengen. Wat voor jou gunstig is hangt onder meer af van je wensen. Heb je slechts incidentele taken? Dan is in de meeste gevallen het rekenen van een uurtarief het gunstigst. Houd rekening met een uurtarief tussen de €45,- en €65,-. Soms is het echter ook mogelijk om een abonnementstarief te rekenen, per maand of zelfs per jaar. Het doen van de jaarlijkse inkomstenbelasting kan bijvoorbeeld zo’n €500,- kosten. Maandelijkse ondersteuning voor een ZZP’er kan zo’n €40,- tot €50,- kosten, terwijl voor een BV het maandtarief gemiddeld €150,- kan zijn. Andere zaken, zoals de loonadministratie, kunnen zowel per maand als per jaar berekend worden.

Vergelijk tarieven, inzicht in de prijzen!

Snel het uurtarief van boekhouders vergelijken uit jouw regio.
Om goed inzage in de uurtarieven van boekhouders in Elst te krijgen is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo weet je per boekhouder wat deze als uurtarief hanteert.

Wacht niet langer en vraag vandaag nog offertes aan van een boekhouder, accountant of boekhoudkantoor in Elst!

Plaatsen in de gemeente Overbetuwe

Dorpen: Andelst · Driel · Elst · Hemmen · Herveld · Heteren · Oosterhout · Randwijk · Slijk-Ewijk · Valburg · Zetten
Website van de gemeente Overbetuwe
Omliggende gemeenten: Renkum, Arnhem, Lingewaard, Nijmegen, Beuningen, Neder-Betuwe en Wageningen

Comundo.nl

Comundo

Contact

    Comundo.nl
  • Kerkenbos 10-02
  • 6546 BA Nijmegen
  • Nederland
  • info@comundo.nl