Geen bedrijvengids met alleen maar bedrijfsgegevens, wij hebben een goed netwerk van boekhouders opgezet. Wij hebben gekeken of de boekhouder goed ter naam staat en ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. Het is altijd verstandig om meerdere boekhouders te vergelijken voordat je een boekhoudkantoor inhuurt om jouw boekhouding te regelen.
Hoe werkt Comundo?
1Jij zoekt de beste boekhouder
Wil jij je minder richten op administratie, debiteurenbeheer en de boekhouding? Een boekhouder zorgt voor een goede boekhouding van jouw bedrijf.
Goede informatie voor een doordachte keuze
Wij denken dat iemand pas een goede keuze kan maken als hij of zij goed geïnformeerd is. Met zorg hebben wij alle informatie op onze website samengesteld.
Vrijblijvend en gratis offertes vergelijken
Door de offertedienst kan jij gratis en vrijblijvend in contact komen met boekhouders in jouw regio en krijg je een goed inzicht in prijs en werkwijze.
Wat doet een boekhouder?
Uit het woord blijkt al dat een boekhouder iemand is die de boekhouding bijhoudt. Toch is dat niet de enige taak die een boekhoudkantoor op zich kan nemen. Belangrijk om te weten is dat hij of zij ingezet kan worden door bedrijven, maar ook door particulieren. Voor bedrijven kunnen er naast de boekhouding ook bijvoorbeeld financiële rapportages en jaarverslagen opstellen. Ook belastingaangiftes invullen (voor zowel particulieren als bedrijven) kunnen boekhouders op zich nemen. Ten slotte kunnen ze ook financieel advies geven. Handig wanneer je je financiële zaken op orde wilt krijgen en houden!
Wat zijn de voordelen van een boekhouder?
Het inschakelen van een boekhoudkantoor heeft een aantal voordelen. Als ondernemer is het bijvoorbeeld heel fijn dat je je kostbare tijd aan andere dingen kunt besteden, door de financiële administratie uit handen te geven. Daarnaast weet je door die deskundige hulp ook zeker dat de papieren op de juiste wijze worden ingevuld. Heb je geen idee hoe je je aangifte inkomstenbelasting moet invullen, of welke onderdelen er in je jaarrekening naar voren moeten komen? Dan is het aan te raden om financieel advies te zoeken. Bovenstaande voordelen gelden trouwens ook voor particulieren. Goede boekhouders weten hoe de belastingaangifte ingevuld dient te worden, en op welke vlakken er misschien nog wel wat winst te behalen valt.
Hoe bepaalt een boekhouder zijn prijs/tarief?
Boekhouden is een vrij beroep. Dat betekent dat ieder zijn of haar eigen prijs mag bepalen. Hierdoor zit er veel variatie in de prijzen en tarieven. Het tarief dat per uur gerekend wordt hangt onder meer af van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Voor lastiger klussen zal een hoger (uur)tarief gerekend worden. Houd in ieder geval rekening met een uurtarief van 45 tot 75 euro, maar ook met het feit dat dit wat meer of minder kan zijn, afhankelijk van het takenpakket. Soms is het mogelijk om een specifieke losse diensten af te nemen voor een vast bedrag. En in sommige gevallen wordt er gewerkt met een abonnement, bijvoorbeeld voor een maand of een jaar. Wat in jouw geval het beste past, hangt af van jouw wensen en de complexiteit van de taken. Daarom is het de moeite waard om verschillende boekhouders te vergelijken, om de beste match te vinden.
Voordelen van een offerteaanvraag
- Landelijk netwerk van boekhouders
- Het aanvragen van offertes is kosteloos
- Na de aanvraag ben je tot niets verplicht
- Boekhouders reageren binnen 24 uur op jouw verzoek
- Bespaar op de kosten van een boekhouder
Hoe vul je het offerteformulier goed in?
Wij hebben met zorg het offerteformulier samengesteld zodat deze binnen 2 minuten ingevuld kan zijn. Naast jouw volledige naam, postcode en e-mailadres vragen we ook om een telefoonnummer. Hiermee valideert onze partner jouw verzoek en kunnen zij op hun beurt de boekhouder een hoogwaardige lead leveren.
Wel of geen offertes vergelijken?
Bijna 90% van de bezoekers kiest ervoor om offertes te vergelijken. Toch kan het zo zijn dat jij na het lezen van de informatie op Comundo al een hele sterke voorkeur hebt voor 1 boekhouder uit jouw vriendenkring of netwerk. Dan kun je in het offerteformulier optie “nee” kiezen en invullen welke boekhouder wij voor jou mogen benaderen. Laat ons op voorhand vertellen dat wij geen samenwerkingen hebben met boekhoudkantoren. Wij zullen jouw gegevens bij de boekhouder aanbieden. Mocht deze het te druk hebben, niet (tijdig) reageren of er simpelweg geen belang bij hebben, nemen wij daar weer met jou contact over op.
Bespaar kosten en vergelijk offertes!
De juiste boekhouder kan het bedrijf veel tijd en geld besparen. Vraag vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes op van boekhouders werkzaam in jouw regio. Vragen met een (*) zijn verplicht.
Wat is het verschil tussen een boekhouder, administratiekantoor en accountant?
Zowel accountants als medewerkers van een administratiekantoor of boekhoudkantoor moeten zeer nauwkeurig kunnen werken, omdat ze werken met cijfers. Toch zit er ook een verschil tussen deze drie financieel ondersteuners. Zo ligt de focus van boekhoudkantoren op het inrichten en controleren van de boekhouding. Verder heeft een administratiekantoor een uitgebreider takenpakket dan de andere twee. Een administrateur houdt niet alleen de financiën bij, maar houdt zich ook bezig met bijvoorbeeld verzekeringen en correspondentie.
Voor welke diensten kan je een boekhouder inschakelen?
In principe kun je, als bedrijf of als particulier, je hele financiële administratie (oftewel boekhouding) bij een boekhoudkantoor neerleggen. Je kunt er echt ook voor kiezen om slechts bepaalde werkzaamheden bij hem of haar neer te leggen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het opstellen van een prognose of het opstellen van een ondernemingsplan? Wil je het overzicht van debiteuren en crediteuren laten controleren? Of wil je heel graag dat je financiële administratie wat overzichtelijker gemaakt wordt, of iemand anders het contact met de Belastingdienst laten onderhouden? Ook dan kun je prima bij iemand uit deze beroepsgroep terecht.
Boekhoudtermen
Boekhouden is een vak apart, waar iedereen wel eens van gehoord is. Maar wat is precies een boekhouding en waaruit bestaat een boekhouding precies? Waarom moeten bedrijven een boekhouding bijhouden? Hieronder leggen we enkele termen uit.
Wat is boekhouding?
Met een boekhouding worden financiële feiten van een organisatie vastgelegd. Hiermee creëert men een inzicht in de financiën en kan er ook verantwoording aan bepaalde instanties worden afgelegd.
Het is wettelijk verplicht om een boekhouding te voeren. De cijfers uit een boekhouding moeten aan verschillende instanties waaronder ook de belastingdienst kunnen worden getoond. Daarnaast moeten BV’s ook jaarlijks hun jaarrekening kenbaar maken bij de KvK.
Lees meer over het belang van een goede administratie op de website van de belastingdienst.
Natuurlijk voert men een boekhouding niet alleen omdat er een verplichting is. Het is handig om een goed overzicht te hebben van de zaken die er in het bedrijf spelen en om een goed inzicht in de financiële administratie te krijgen. Één van de belangrijkste zaken die je kunt opmaken uit de boekhouding is natuurlijk of een bedrijf over het gehele jaar gezien winstgevend is geweest.
De boekhouding kan onderverdeeld worden in 3 verschillende delen, namelijk de dagboeken, het grootboek en journaalposten.
Dagboeken
In de dagboeken kunnen alle inkomsten en uitgaven worden geregistreerd. Voor de boekhouding worden standaard vijf dagboeken gebruikt. Maar er kunnen er zoveel aangemaakt worden als je zelf wilt. De meest voorkomende dagboeken zijn: inkoop, verkoop, bank en kas.
Het grootboek
Bij boekhouden wordt er ook gebruik gemaakt van het grootboek. In het grootboek staan alle grootboekrekeningen. Met deze rekeningen kan men inzicht in alle financiële stromen van het bedrijf krijgen. Bij grootboekrekeningen worden alle rekeningen een eigen nummer toegewezen, hierbij geeft het eerste nummer aan om wat voor soort rekening het precies gaat en waar deze uit bestaat.
Journaalposten
Om de financiële gegevens dagelijks vast te leggen maakt men gebruik van journaalposten. Hierin kan men duidelijk zien, in welke grootboekrekening er wijzigingen worden gemaakt. Hierbij wordt begonnen met de debet zijde, waarop het vermogen wordt weergegeven. Op de credit zijde staat de manier waarop het vermogen verkregen is. Hierbij wordt standaard debet links op de balans genoteerd en credit rechts.
Werkzaam in alle grote plaatsen
De boekhouders uit het netwerk van onze partner(s) zijn werkzaam in bijna alle plaatsen in Nederland. Zie hieronder een overzicht van de grootste plaatsen!
A